Πρόσκληση για δράση

­Παγκόσμια Κινητοποίηση του G99% ενάντια στο G20

18 και 19 Ιουνίου 2012

Ημέρες αγανάκτησης, κινητοποιήσεων, καταλήψεων και άμεσων δράσεων κατά του G20

Κοινοτικές ομάδες βάσης, οργανώσεις, συλλογικότητες και ανεξάρτητοι ακτιβιστές στο Μεξικό κάνουμε ένα κάλεσμα σε όλον τον κόσμο να αμφισβητήσει τη νομιμότητα και την εξουσία των G8 και G20, των υπερεθνικών Εξουσιών, οι οποίες αποτελούν το 1% και μας υφαρπάζουν τη δυνατότητα για ένα δίκαιο και δημοκρατικό μέλλον. Κάνουμε αυτό το κάλεσμα για να επανακτήσουμε τον έλεγχο της ζωής, υψώνοντας και ενώνοντας τις φωνές και τις γροθιές αγανάκτησης του 99% του πλανήτη Καλούμε σε μία παγκόσμια κινητοποίηση στις 18 και 19 Ιουνίου, ως ένα σημαντικό βήμα για μία συντονισμένη αντίσταση G(lobal)99% (G99).

Βλέπουμε σε κάθε ήπειρο εξεγέρσεις και λαϊκές διαμαρτυρίες να θέτουν σε αμφισβήτηση τη νομιμότητα και την εξουσία του 1%. Ακούμε τα καλέσματα εκείνων που έχουν δεχτεί επίθεση και καταπίεση από τις κυβερνήσεις τους, και εκείνων που έχουν υποστεί εκμετάλλευση και λεηλασία από το 1%. Διαδίδουμε αυτές τις φωνές και αυτά τα καλέσματα, τα οποία προέρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου, για να οικοδομήσουμε μία παγκόσμια αντίσταση του 99% ενάντια στους παράνομους διεθνείς οργανισμούς που επιβάλλουν από τα πάνω τη “νέα” τους (αν και παλιά) παγκόσμια τάξη πραγμάτων: το G8, το G20, το ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο “Ασφάλειας” του ΟΗΕ, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΠΟΕ, κλπ …. Αυτόν τον Ιούνιο το G20 θα πραγματοποιήσει τη συνάντηση των αρχηγών των κρατών που το απαρτίζουν στο Μεξικό, στην σχεδόν απρόσιτη πόλη-παραθεριστικό κέντρο Λος Κάμπος, στην κάτω Καλιφόρνια.

Πέρυσι, απαντώντας στα μηνύματα που έστειλαν η «αραβική άνοιξη» και οι κινητοποιήσεις στην Ευρώπη ενάντια στις περικοπές λιτότητας και στην ανεργία, διεθνείς συνεργασίες και καλέσματα των διαφόρων Γενικών Συνελεύσεων Occupy κινητοποίησαν εκατομμύρια ανθρώπους για να καταλάβουν τους δρόμους και τις πλατείες των χωρών τους. Από εκείνη τη στιγμή έχουμε δει ένα τεράστια κύμα διαμαρτυριών και διαδηλώσεων σε παγκόσμια κλίμακα ενάντια στο 1% σε κάθε ήπειρο.

Η δύναμη και η ενότητα του G99% αποδεικνύει το σθένος και την ικανότητά μας να προχωρήσουμε παραπέρα από την κοινωνική διαμαρτυρία στους δρόμους, προς τον κοινωνικό μετασχηματισμό από τα κάτω με βάση τις κοινότητές μας. Το κάλεσμά μας έχει στόχο να ξαναβρούμε την ικανότητά μας να ονειρευτούμε και να οικοδομήσουμε έναν κόσμο στον οποίο να μπορέσουν να χωρέσουν πολλοί κόσμοι, θεμελιωμένο στη συνεργασία, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην αναγνώριση του δικαιώματος όλων των λαών να ζουν με αξιοπρέπεια και σε αρμονία με τη Μητέρα Γη .

Κάνουμε ένα κάλεσμα στο G99%, σε όλους τους λαούς του κόσμου, για κινητοποιήσεις στις 18 και 19 Ιουνίου, για μία παγκόσμια εξέγερση του 99% ενάντια στο G20 και στην ηγεμονία του 1% . Κάνουμε ένα παγκόσμιο κάλεσμα σε ένα διήμερο κινητοποιήσεων, διαμαρτυριών και καταλήψεων των πλατειών και των κέντρων των πόλεων σε κάθε χώρα, για να επανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας και το δικαίωμα μας στο όνειρο και στον αυτοπροσδιορισμό του κόσμου και της κοινωνίας που θέλουμε να ζήσουμε. Να πραγματοποιήσουμε λαϊκές συνελεύσεις που θα οργανώσουν δημόσιες δράσεις, οι οποίες να ανακλούν και να υποβοηθούν τις διεκδικήσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Ανεξάρτητες και αυτόνομες ομάδες συγγένειας να προβούν σε εκείνες τις άμεσες δράσεις που θεωρούν απαραίτητες και επείγουσες. Καλούμε σε αποκλεισμό του Κεφαλαίου του 1%.

Αγανάκτηση, Κινητοποιήσεις, Καταλήψεις, Εξέγερση, Λαϊκές Συνελεύσεις, Άμεσες Δράσεις.

G8 + G20 = 1%

(G) + 99% = G99%

G99% vs. G20

18-19 Ιουνίου 2012

 

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: